Relatietherapie Nijmegen

Ben je op zoek naar relatietherapie in Nijmegen?

Je kunt bij ons snel terecht voor een eerste afspraak.

psycholoog-nijmegen-giel-dietzenbacher

psycholoog-nijmegen-yvonneBij een relatie mag je verwachten dat je veilig bent, voldoende steun en waardering krijgt en mag zijn wie je bent. Samen genieten en een stukje intimiteit is ook niet teveel gevraagd.

Bij relatietherapie kijken we naar de volgende aspecten:

 • Probleemverheldering
  Wat speelt er allemaal? Er is ruimte voor de verhalen van jullie allebei, wat er ook gebeurd is. We vragen jullie om echt te luisteren naar de kant van de ander want anders kom je niet verder.

 • Therapiedoelen
  We proberen duidelijk te krijgen wat jullie willen bereiken in de therapie. We zijn er niet om te oordelen maar om te helpen. Wel zullen we duidelijk stelling nemen als iets niet werkt voor een goede relatie of voor jullie therapiedoelen.

 • Emoties
  Wat voel je of heb je gevoeld bij alles wat er is gebeurd?
  Als je merkt dat de ander openstaat voor wat het met je gedaan heeft is het misschien weer mogelijk om tot elkaar te komen.

 • Gedachten en gedragspatronen
  We kijken of er gedachten zijn die niet kloppen of niet handig zijn. Vaak begint daar een stukje onbegrip en verkeerde gedragspatronen. Aan de hand van wat jullie belangrijk vinden in de relatie zoeken we naar alternatieven die beter werken.

 • Communicatie
  Dit is de olie die de relatie laat lopen of vastlopen. Iedereen heeft zijn eigen stijl en dat zorgt soms voor veel onbegrip. Als de communicatie bij jullie niet goed gaat, kijken we hoe we die kunnen verbeteren.

 • Groei
  Hoe zou je willen dat je relatie eruit zou zien? Misschien kun je er samen wel (weer) iets moois van maken.

 • Bereidheid
  Relatieherapie vereist een investering. Je moet misschien iets geven om iets te krijgen. Dat zal het zeker waard kunnen zijn want een goede relatie is belangrijk voor je geluk en zorgt voor een goed fundament voor alle andere dingen.

  Blijf je vechten of vluchten? Of ben je bereid om er alles aan te doen? Zo ja, doe het dan ook echt! Wij helpen jullie dan om te bereiken wat voor jullie zo belangrijk is.


 • Je kunt bij zowel Giel als Yvonne terecht voor relatietherapie

  Wil je meer weten of een afspraak maken, neem dan contact met ons op.

  Neem contact op