Over ons

Binnen Psycholoog Nijmegen werken we met diverse psychologen en therapeuten.

We vinden niets te vreemd of ‘te klein’ om voor te komen. We zijn er ook niet om te oordelen, maar puur en alleen om je te helpen.

Hieronder stellen we ons voor:

Psycholoog Giel
Psycholoog Yvonne
Therapeut Eric
psycholoog-nijmegen-giel-dietzenbacher

Giel Dietzenbacher

Ik ben geboren in 1963 en opgegroeid in Limburg. Vanaf 1983 woon ik met veel plezier in Nijmegen. Ik ben vader van drie dochters. Vanuit de sport was ik al vroeg geïnteresseerd in psychologie.

Na mijn studie aan de Katholieke Universiteit Nijmegen heb ik jaren lang een baan als (vliegangst)therapeut gecombineerd met een baan als tennisleraar. Als tennisleraar kon ik de psychologie goed gebruiken om vaardigheden aan te leren en te motiveren.

Mijn karakter zie je sterk terug in de therapie die ik geef. Ik ben sensitief, analytisch en positief. Ik werk niet volgens vaststaande protocollen maar probeer echt aan te sluiten op jou als persoon.

Ik hou ervan om samen snel de vinger op de juiste plek te krijgen. Wie ben je en wat heb je nodig? Met veel enthousiasme (maar ook geduld) probeer ik je te motiveren om vooruit te komen en alles uit het leven te halen wat er in zit.

Als psycholoog ben aangesloten bij de beroepsverenigingen: NVPA, RBCZ en NIP.

Ik zie veel mensen voor relatietherapie, emdr-therapie, angst en fobie, hooggevoeligheid.
psycholoog-nijmegen-yvonne

Psycholoog Yvonne

Ik heb twee volwassen dochters die zijn uitgevlogen. Mijn partner en ik houden ervan erop uit te gaan met de camper maar zijn ook vaak in de eigen tuin te vinden.
Ik ben graag buiten actief met wandelen en tennissen. Maar kan ook van theater, muziek en film genieten.

Ik ben in mijn werk vooral gericht op iemands mogelijkheden, samen op zoek gaan naar oplossingen. Wat vooral werkzaam blijkt voor mij is werken aan loslaten en acceptatie.

Ik gebruik daarbij humor, relativering van je gedachten en zicht ontwikkelen op je belangrijke waarden. Dat geeft ruimte aan mensen om anders te voelen en kunnen handelen, meer in het nu te zijn. De laatste tijd merk ik ook het coachen in de natuur erg positief kan werken.

Als psycholoog ben ik aangesloten bij de beroepsverenigingen: NFG en RBCZ

Ik zie veel mensen voor burn-out, hooggevoeligheid, onzekerheid, angst, relatietherapie, rouwverwerking, traumaverwerking, mindfulness.
therapeut-nijmegen-eric

Therapeut Eric

Samen met mijn partner, drie kinderen en een hond woon ik alweer geruime tijd in hartje Nijmegen. Sinds 2011 combineer ik mijn werk met huisman zijn. Deze combinatie wil ik voor geen goud meer missen! Heerlijk, om zo veel als mogelijk op vele fronten deel te nemen en er voor mijn gezin te kunnen zijn.

Ik houd van goed gezelschap, muziek, sporten, lezen, koken en reizen. Sinds 2011 werk ik met veel plezier en voldoening als psychosociale therapeut/coach voor persoonlijke, functionele en team ontwikkeling.

Mijn aanpak is om vanuit jouw hulpvraag letterlijk en figuurlijk weer in beweging te komen en opnieuw een positie te kiezen.

Actieve werkvormen om al doende in het hier en nu tot bewustwording, inzicht, ontspanning en inspiratie te komen. We onderzoeken samen en komen tot de kern. Dat kan spannend zijn. Het is dan belangrijk om je veilig en geaccepteerd te voelen. Dat betekent niet dat het altijd heel ernstig moet zijn, humor mag er ook bij!

Speels, verrassend, oprecht en betrokken. Mijn belofte: Het traject brengt jou nieuw perspectief.

Ik zie veel mensen voor arbeidsproblematiek, depressie, faalangst/onzekerheid, rouw en verlies, burn-out, traumatherapie, emdr, brainspotting, slaapproblemen,
HSP, mindfulness, relatieproblemen
sharda-praktijkassistente-psycholoog-nijmegen

Praktijkassistente Sharda

Mijn naam is Sharda en ik ben de praktijkassistente van Psycholoog Nijmegen. Als je contact met ons opneemt, dan beantwoord ik graag je vragen en als je wilt, dan kan ik een afspraak voor je inplannen met Giel, Yvonne of Eric.